KONYA / AKŞEHİR - Karahüyük Ali Akkanat İlkokulu

İngilizce Öğretmenimiz Dilek Arslan Tarafından My Digital Classroom Projesi Çerçevesinde Çevrimiçi Görüşmeler Düzenlendi

İngilizce Öğretmenimiz Dilek Arslan tarafından okulumuzda yürütülen My Digital Classroom projesi kapsamında öğrenciler ve öğretmenler arasında kaynaşma, iletişim ve etkileşim sağlamak adına Yunanistan, Ürdün, Romanya, İtalya ve Türkiye'den proje üyesi ülkelerle çevrimiçi görüşmeler düzenlendi.

-Öğrenciler ingilizce kullanarak kendilerini tanıtıp tanıştılar, konuştular ve birlikte şarkılar   söyleyip çevrimiçi oyunlar oynadılar.

-My Digital Classroom projesi kapsamında e-güvenlik ile ilgili bilgilendirme, anket ve aktiviteler yapıldı.

-Öğrenciler kodlama haftası etkinlikleri kapsamında kodlamalar yaptılar. Kodlamada mükemmellik sertifikası aldılar.

-Öğrenciler Chatter Pix kullanarak kendilerini tanıttılar. Okullarını PADLET’e yüklediler ve bilgi verdiler. Twinspace’e dahil olup sohbet ettiler, şehirlerini ve kendilerini tanıttılar.

-My Digital Classroom projesi kapsamında öğrenciler canva kullanarak proje logoları tasarlayıp oluşturdular, linoit de logolarani paylaştılar ve tricider de logolar için oylama yaparak projenin yeni logosunu oylayıp seçtiler.

-Öğretmenler ve öğrencileri canva kullanarak yeni yıl kartları tasarladilar ve birbirlerinin yeni yıllarını kutladılar.

-Tüm katılımcılar kendi okullarını ekleyerek projedeki tüm ülkelerin katılımıyla ortak 2024 takvimini oluşturdular.

-Vücut perküsyonu ile gruplar halinde ortak şarkı ve videolar oluşturdular. Bizim okulumuz vücut perküsyonu için “Pink Panther” i kullanmıştır.

-Wordwall oyunlarını ile derse dahil ederek eğlenceli öğrenme gerçekleştirdiler.

Projedeki tüm ülkelerin katilimiyla jigsawplanet’de projenin logosunun ortak yapbozunu yaptılar.

-Öğrenme uygulamalarını derslere uyarlayıp kullanarak eğlenerek öğrendiler.

Öğrenci ve öğretmen anketleri düzenlendi.

-Her okul zumpad’da bir mısra ekleyerek “My Digital Classroom Project” adlı ortak akrostiş şiiri yazdılar.

-Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini ele alarak her okul Story jumper’da bir bölüm yazıp “The Galactic Guardians” adlı ortak hikayeyi oluşturdular.

My Digital Classroom projesi kapsamında  öğretmenler ile öğrencileri çeşitli aktivitelere dahil oldular ve proje eğlenceli aktivitelerle devam etmekte.

02-04-2024 02-04-202402-04-2024 02-04-2024 02-04-2024  02-04-2024 02-04-2024 02-04-2024 02-04-2024

Yayın: 02.04.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 11:21 - Görüntülenme: 56

Etiketler :