KONYA / AKŞEHİR - Karahüyük Ali Akkanat İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Akşehir´ li Hacıoğlu Mustafa Efendi tarafından şimdi yerinde Belediye Binası bulunan binada 1929 yılında öğretime açılarak üç yıllık İlkokul diploması vermiştir. Daha sonra Okula Konya´lı Osman Efendi görevlendirilmiştir.

1936-1942 Yılları arasında öğretmensizlik nedeniyle eğitim öğretime ara verilmiş 1942 yılında Rahim CANDAŞ görevlendirilerek eğitim öğretime başlanmıştır.

Yeni okul binasının yerinde iki derslikli ahşap binada beş sınıf eğitim öğretime 1962 yılına kadar devam edilmiş 1962 yılında iki derslikli ahşap binaya bir derslik ilave edilmiştir. Ülke genelinde İlköğretimin kesintisiz sekiz yıla çıkarılmasından dolayı 1998-1999 eğitim öğretim yılında sekiz yıllık eğitim veren İlköğretim Okulu olmuştur. Bu sebeple Karahüyük Köyü İlkokulu olan ismi Karahüyük İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

Eğitim öğretime bu binada devam ederken yöremizde meydana gelen depremler sonunda okul binası büyük hasarlar görmesi sebebiyle Ekim 2002 tarihinde okul binası tahliye edilmiştir. Öğrenci ve personeli ile birlikte Akşehir Merkezinde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasında 2002-2003 eğitim öğretim yılında taşımalı olarak eğitim öğretimine devam etmiştir.

1970 yılında eğitim öğretime açılan okul binasının kullanılamaz durumda olması sebebiyle okul bahçesi içerisinde eski üç derslikli ahşap binanın bulunduğu yere hayırsever işadamı sayın Ali AKKANAT´ ın kurmuş olduğu Akkanat Eğitim Vakfı tarafından on derslikli yeni okul binasının inşaatı Haziran 2003 tarihinde tamamlanmış; 2003-2004 eğitim öğretim yılında okulumuz bu binada, eğitim öğretime ara vermeden normal süresinde açılmıştır.

Okulumuz Karahüyük Ali Akkanat İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 12.12.2012 - Güncelleme: 04.11.2019 02:11 - Görüntülenme: 1691